در بیماریهای تب دار مثل کرونا توصیه های تغذیه ای را جدی بگیرید.
در بیماریهای تب دار مثل کرونا توصیه های تغذیه ای را جدی بگیرید.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز درمانی، با توجه به نقش تغذیه مناسب در بیماریهای تب دار اظهارداشت: تب نشان دهنده وجود یک نوع عفونت در بدن است که این عفونتها منجر به افزایش متابولیسم بدن، تجمع مواد سمی دربدن، اختلال در تعادل آب بدن، اختلال گوارشی ، ازبین رفتن پروتئینهای نسوج که حاصل آن دفع ازت از بدن است، می گردد. بنابراین در مراقبت تغذیه ای بیماریهای عفونی اولویت با تامین انرژی، پروتئین، ویتامینها و املاح است.
انیس نیک فطرت ابراز داشت: با بالا رفتن یک درجه سانتیگراد حرارت بدن 13درصد متابولیسم بدن افزایش می یابد. بنابراین مصرف آب و مایعات و غذا در حجم کم و دفعات بیشتر توصیه می شود. وی تصریح کرد: در مرحله حاد بیماری و هنگام تب ممکن است سدیم و پتاسیم به مقدار زیاد و به صورت عرق از بدن دفع شود ومصرف سوپ حاوی نمک برای جبران سدیم ضروری می باشد.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز درمانی در ادامه افزود: رژیم غذایی حاوی میوه(موز،آلو، زردآلو، طالبی، کیوی، پرتقال) ، سبزی ها(اسفناج ، جعفری، لوبیا، سبوس گندم، هویج ، کدوحلوایی، گوجه فرنگی و سیب زمینی)، شیر ،ماست و دوغ برای تامین پتاسیم توصیه می شود.
انیس نیک فطرت اذعان داشت: در این افراد ، میزان نیاز به پروتئین زیاد می شود ، بنابراین بهتر است از منابع غذایی حیوانی مثل گوشتها و انواع لبنیات و تخم مرغ برای تامین پروتئین استفاده شود. وی خاطر نشان کرد: بهترین نوشیدنیها برای این افراد، آب آشامیدنی سالم و شیر و دوغ برای تامین بخشی از انرژی، پروتئین، بعضی ویتامینها و مواد معدنی می باشد.انیس نیک فطرت در پایان توصیه نمود: باید سعی شود رژیم غذایی روزانه این افراد، برمبنای تامین دریافت انرژی بیشتر ،تامین پروتئین و غنی از ویتامین A، E، D، C و B واملاح آهن و روی باشد.